Jaarverslag 2017
Vitale coalities

Stakeholdersbijeenkomst

We begonnen het jaar 2017 met een stakeholdersbijeenkomst. Het thema was ‘Beter door Verbinding’. Het doel van de bijeenkomst was om de strategische doelstellingen zoals die in ons ondernemingsplan ‘Durf en Duurzaamheid’ staan, samen met onze belanghouders tegen het licht te houden. Dit ook als vertrekpunt voor de ontwikkeling van een nieuwe strategie voor deltaWonen, waar we in de zomer intern mee van start zijn gegaan. Op het deltaWonen event gingen we, op basis van de strategische doelstellingen, met de aanwezigen in gesprek tijdens 5 verschillende workshops:

  1. Plek voor iedereen: de inclusieve samenleving en hoe plekken nog leefbaarder te maken;
  2. Samen werken, samen versterken: Met het project WWZ038 werd in kaart gebracht of Zwolle en Kampen genoeg kwalitatieve woningen hebben om mensen met een zorgvraag zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Tijdens de workshop hebben we de stand van zaken besproken en samen gekeken wat eventuele volgende stappen in het project moeten worden;
  3. De sleutel tot goed werkgeverschap: hoe binden we goede medewerkers aan deltaWonen in een veranderende arbeidsmarkt?
  4. De Lean reis: deltaWonen werkt al 5 jaar Lean, waar staan we en wat hebben we nog te leren?
  5. DeltaWonen game: hoe maak je de afweging tussen maatschappelijk en financieel rendement?

De workshops werden verzorgd door deltaWonen medewerkers uit alle afdelingen van de organisatie. De aanwezige belanghouders waren zeer diverse samenwerkingspartners van zorgpartijen en de gemeente maar ook collega-corporaties, banken en huurders.