Jaarverslag 2017
Financieel gezond

Business Intelligence

DeltaWonen streeft haar strategische doelen na. Om de voortgang zo goed mogelijk te kunnen monitoren, werken we sinds 3 jaar met een business intelligence-tool. We weten met welke activiteiten we onze strategische ambities kunnen realiseren. De voortgang in deze activiteiten monitoren we door middel van dashboards. Dit stelt ons in staat om vroeg bij te sturen waar nodig.

In 2017 is deltaWonen bezig geweest met een aantal belangrijke stappen in onze Business Intelligence. Meerdere lagen van de organisatie zijn nu op tactisch-operationeel vlak bezig om trends te signaleren of op doelen te sturen. Doordat we de organisatie zo LEAN mogelijk inrichten, worden steeds meer overbodige stappen uit het proces geëlimineerd. Een voorbeeld van afgelopen jaar is het verhuur-mutatieproces. Een document dat van 136 pagina’s is getransformeerd naar een bondig stuk waarmee het verhuur-mutatieproces inzichtelijk en meetbaar is gemaakt.

In 2018 heeft deltaWonen nog een grote ambitie op het gebied van Business Intelligence. Dan gaan we van start met ons nieuwe primair systeem, Dynamics Empire. Het nieuwe systeem moet passen bij de scherpe ambities die wij als corporatie hebben. Dynamics Empire biedt deltaWonen meer mogelijkheden om informatie op allerlei werkvelden binnen het primair proces, zowel op operationeel als tactisch en strategisch niveau te onsluiten in een dashboard. Hierdoor zal Business Intelligence de komende jaren meer onderdeel worden binnen de klant- en bedrijfsprocessen van deltaWonen.