Jaarverslag 2017
Medewerker in zijn kracht

Beoordelingsbeleid

Is het nog wel van deze tijd? Dat is een vraag die deltaWonen zich regelmatig stelt. Zo ook als het gaat over de cyclus van planning, voortgang en beoordeling. Wij vinden het erg belangrijk om onze medewerkers scherp en in hun kracht te houden. Dit doen we vooral door het geven van eigen verantwoordelijkheid. Binnen de teams worden eigen afspraken gemaakt en de medewerkers houden elkaar daaraan.

DeltaWonen geeft haar medewerkers de ruimte om grenzen op te zoeken: waar is iemand goed in en hoe kan hij of zij zich binnen deltaWonen verder ontwikkelen? De leidinggevende voert hierover gesprekken. Natuurlijk wordt er ook vanuit de functieomschrijving gekeken of taken op de juiste manier vervuld worden, en of hier ondersteuning bij nodig is. Als het nodig blijkt, of een medewerker dit zelf ambieert behoort het volgen van een opleiding tot de mogelijkheden.

In het afgelopen jaar is het beoordelingsbeleid, na een ronde van feedback, weer verbeterd. De medewerkersscan die al geruime tijd wordt ingezet, is verder doorontwikkeld. In deze scan geeft iedere leidinggevende samen met de medewerker een inschatting van het ontwikkelvermogen van de medewerker. Ontwikkeling is iets persoonlijks. Om deze reden zijn medewerkers nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van het beoordelingsproces. Er is ruimte om te ontdekken en dit leidt tot nieuwe kansen voor de medewerker én deltaWonen.