Jaarverslag 2017
Duurzaam bouwen en ontwikkelen

Ketensamenwerking

DeltaWonen werkt constructief samen met ketenpartners. We versterken elkaar, wat het proces ten goede komt. Het afgelopen jaar lag de focus van de ketensamenwerking binnen de processen planmatig onderhoud en de verduurzamingsopgave.

De samenwerking met aannemers is geïntensiveerd. Het volledige proces van douche-, keuken- en toiletrenovaties is LEAN gemaakt, zodat de huurder zo snel mogelijk kan genieten van de vernieuwing. In nauwe samenwerking gingen we van 10 dagen voor een doucherenovatie naar 8 dagen. Het doel voor 2018 is om dit in 5 dagen te kunnen doen; binnen 1 werkweek klaar. Dit bereiken we door nauw overleg met aannemers en onderaannemers. Ook brengen we het gehele proces in kaart zodat er precies duidelijk is waar eventuele knelpunten zitten. Dit kunnen bijvoorbeeld droogtijd van materialen of beschikbaarheid van diverse disciplines zijn.

De samenwerking met de gemeente Zwolle is ook een groot succes te noemen. Hierin zijn afspraken gemaakt over de versnellingsactie: de behoefte om sneller meer sociale huurwoningen te realiseren. We blijven hierin binnen de financiële kaders én hebben uitmuntend contact met de samenwerkingspartners.