Jaarverslag 2018
Duurzaam Bouwen & Ontwikkelen

Asset management
Op basis van de doelstellingen van het Strategisch Voorraadbeleid kijken we op complexniveau naar onze investeringen. Voorafgaand aan definitieve investeringskeuzes wegen we verschillende scenario’s tegen elkaar af. Dat doen we op basis van maatschappelijke, markttechnische, bouwtechnische en financiële argumenten. Dit maken we expliciet in startnotities en fasedocumenten die in het managementteam worden besproken en vastgesteld. We werken met een financieel streefrendement en een financieel ‘rock-bottom’-rendement dat altijd minimaal moet worden gerealiseerd. Zo geven we concreet invulling aan rendementsturing op complexniveau.

In 2018 is de maatschappelijke score van complexen uitgewerkt. Deze score is in een diagram afgezet tegen de financiële score van het complex.

Op deze manier is heel snel inzichtelijk in welke mate complexen voldoen aan onze maatschappelijke en financiële normen. In de complexsessies in 2018 hebben we voor het eerst gewerkt met deze complexscores. Op basis van de score kunnen we op complexniveau sturing geven, gericht op verbetering van het financiële of maatschappelijke rendement. Prioriteit ligt daarbij bij de complexen in het kwadrant linksonder, complexen die zowel financieel als maatschappelijk onvoldoende scoren.