Jaarverslag 2018
Organisatie en processen

Groei en Geluk
Nieuwe tijden vragen om een herbezinning op onze positie en maatschappelijke meerwaarde als woningcorporatie. Ze vragen ook om een nieuwe koers. Omdat óók de huurder van de toekomst op ons moet kunnen rekenen. En omdat we klaar willen zijn om de kansen van morgen te pakken. Maar bovenal omdat er, door nieuwe technologieën en inzichten, nieuwe wegen te bewandelen zijn op weg naar de verwezenlijking van onze ambities.

Onze nieuwe koers heeft de naam Groei en Geluk. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst, waarin we - net als vandaag - op professionele, respectvolle, verbindende en verrassende wijze zorgen voor betaalbare woningen voor mensen met een smalle beurs.

Groei en Geluk is het logische vervolg op Durf en Duurzaamheid 2.0. Geen revolutie, maar een evolutie. Met Durf en Duurzaamheid hebben we gewerkt aan belangrijke voorwaarden voor duurzame groei. Nu zetten we die groei verder door. Daarmee bedoelen we niet zozeer de groei van het aantal sociale huurwoningen, hoewel we blijven werken aan voldoende beschikbare huurwoningen bij een stijgende vraag. Veel meer bedoelen we de groei naar een nieuwe samenleving, waarin circulariteit en inclusiviteit de belangrijkste maatschappelijke pijlers zijn. Daarbij sluiten we aan bij groeiambities van de regio Zwolle. Groeiambities als het gaat om ondernemen, werken, leren en wonen. We doelen ook op de (persoonlijke) groei van alle mensen die in onze huurwoningen hun leven vormgeven en zeker ook op de persoonlijke en professionele houding van onze medewerkers die elke dag weer klaarstaan voor onze huurders.


Strategie sessie Groei en Geluk.

Groei leidt tot geluk. Mensen kunnen groeien als zij hun basis op orde hebben; als zij een veilige woonplek hebben van waaruit zij hun leven kunnen opbouwen. Als zij kunnen meedoen in de maatschappij en sociale contacten hebben. Als zij het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze er toe doen. In Durf en Duurzaamheid hadden we het over zingeving en plezier. In Groei en Geluk voegen we hier voldoening aan toe. Want zingeving, voldoening en plezier vormen de basis voor geluk. Als woningcorporatie dragen wij met onze woningen en activiteiten bij aan de basis voor groei en geluk!

Groei en Geluk is gemaakt met medewerkers en stakeholders en sluit aan bij de huidige tijdsgeest. Het is een document dat continu in ontwikkeling is, omdat we het steeds actueel willen houden. Voortschrijdende inzichten moeten een plek krijgen, evenals nieuwe activiteiten die bijdragen aan ons bestaansrecht. Ook bij het verbeteren en het aanvullen van het plan spelen collega’s en stakeholders een belangrijke rol.