Jaarverslag 2018
De klant voorop

Aedes-benchmark 2018
DeltaWonen kreeg in november 2018 een positieve beoordeling bij de Aedes-benchmark. Deze benchmark van Aedes, de vereniging van woningcorporaties, vergelijkt prestaties van landelijke woningcorporaties van het voorafgaande jaar. In dit geval is dit 2017. Dat gebeurt op basis van 5 prestatievelden:
- Huurdersoordeel
- Bedrijfslasten
- Duurzaamheid
- Onderhoud & verbetering
- Beschikbaarheid & betaalbaarheid


Op de prestatievelden Duurzaamheid, Beschikbaarheid & betaalbaarheid en Bedrijfslasten behaalden we een A-score en scoren we bovengemiddeld. Op het Huurdersoordeel haalden we een B-score.

De score van de nieuwe huurders is gestegen van een 7,4 naar een 7,5 (van C naar B). Op reparatieverzoeken en vertrokken huurders scoren we wederom goed met een 7,7. Dit is weliswaar lager dan 2017 en heeft geleid tot een score B.

De iets lagere score voor het huurdersoordeel hadden we eigenlijk al verwacht, vanwege de drukte rondom het nieuwe primair systeem. Nu dat staat, kunnen we ons weer volledig richten op de onderdelen die het huurdersoordeel beïnvloeden. En dat begint met het onderzoeken wat de huurder van onze dienstverlening verwacht. Zo kunnen we in 2019 weer terugkomen op het oude niveau.

De gemiddelde bedrijfslasten (per verhuureenheid) komen uit op € 620,-. Dat is lager, en beter, dan onze score in 2017 (€ 648,-) en ruim lager dan het landelijk gemiddelde (€ 764,-).

We doen het al een aantal jaren goed. Ook de sector doet het goed. Daarom zijn de scores die eerder voldoende waren om een A te scoren nu net niet genoeg en scoren we op het huurdersoordeel een B. Het stimuleert ons om het nog beter te gaan doen zodat we volgend jaar weer een A-status behalen.