Jaarverslag 2018
Vitale coalities

Wonen en zorg

WWZ038
Samenwerken is in Zwolle verankerd in de cultuur. Met het programma WWZ038 zorgen corporaties, zorgorganisaties en de gemeente dat inwoners, eventueel met ondersteuning, zelfstandig kunnen blijven wonen. In 2018 werd WWZ038 in Zwolle en Kampen geëvalueerd. In beide gemeenten heeft de samenwerking meer de vorm van netwerksturing gekregen in plaats van programmasturing. Voor Zwolle gebeurt dit in de vereniging WWZ, het programma WWZ038 is hierin geïntegreerd.

De Oosterenk
In 2018 zijn wij gestart met een gemengd wonen project op de Oosterenklocatie in Zwolle. In 40 semipermanente zelfstandige woningen wonen sinds het voorjaar 7 jonge statushouders en 10 uitstromers vanuit het beschermd wonen samen met 22 andere huurders. Daarnaast is 1 woning ingericht als gemeenschappelijke ‘huiskamer’: een ruimte van waaruit de verschillende samenwerkende partijen werkzaamheden uitvoeren.


Semipermanente huurwoningen Oosterenk.

De goede samenwerking met de RIBW, Vitree en de gemeente Zwolle toont hier zijn meerwaarde. In dit project dragen wij bij aan inclusief samenleven. Bewoners zoeken elkaar op en organiseren samen dingen. Vanuit het land is er interesse in de ervaringen die wij opdoen met dit project. Zo heeft Aedes-Actiz samen met corporatiemedewerkers uit het land een bezoek aan ons project gebracht