Jaarverslag 2018
Vitale coalities

Bewonersbetrokkenheid
Onze huurders gaan niet alleen een relatie met deltaWonen aan, maar ook met hun buurt. Ze worden een buur en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het deel uitmaken van de buurt is een proces dat wij graag faciliteren en stimuleren. We gaan uit van de kracht van de huurder en sturen erop aan dat deze kracht wordt ingezet. Zo maken we samen sterke wijken.

Nette tuinen
Net als in 2017 hebben we in 2018 een aantal straten aangemerkt om tuinen te controleren. Het ging daarbij om hoe netjes de tuin was. Lag er afval in, of stond het vol onkruid? In dat geval kregen mensen een kaartje dat er nog wat werk aan de winkel was. Mensen die hun tuin al netjes op orde hadden, kregen een kaartje met een compliment en daaraan een zakje met bloemzaadjes. De respons was overweldigend, zowel van de wijkconsulenten als van de huurders. Huurders die hun buur al schoffelend tegenkwamen, werden aangestoken en gingen zelf ook aan de slag. De straten waar deze actie is geweest, zien er nu stukken netter uit.

Welkom thuis
6 weken nadat mensen in hun nieuwe sociale huurwoning getrokken zijn, komt de complexbeheerder of wijkconsulent van deltaWonen langs om zich voor te stellen. Hij of zij legt uit wat de huurder van ons mag verwachten en wat wij van hen verwachten. Hierdoor komen we soms situaties tegen waarin we (preventief) hulp kunnen bieden.