Jaarverslag 2018
Vitale coalities

Jaar van de zeggenschap
Ieder jaar staat bij ons in het teken van een bepaald thema. In 2017 en 2018 was dit het thema Zeggenschap. Het doel is om met elkaar uit te vinden waar huurders zeggenschap over willen hebben en hoe we dat kunnen vormgeven.

In 2017 hebben wij over zeggenschap inspirerende gesprekken gevoerd met kritische kenners buiten deltaWonen. Huurders, bestuurders, kenners van de corporatiesector en een kunstenaar (Lucas de Man). Dat deden we om antwoord te krijgen op vragen als: wat is zeggenschap precies? Wat kunnen we ermee? Zijn er grenzen aan zeggenschap? Daarnaast hebben we huurders gevraagd om op een ludieke wijze op de zeepkist te gaan staan en aan te geven waarover zij het voor het zeggen willen hebben. Begin 2018 hebben we deze opbrengsten verdiept tijdens een brede Stadsontmoeting met Club Cele. Dit was een geslaagde avond met circa 60 bezoekers, een mooie mix van huurders, stakeholders, medewerkers van deltaWonen en het werkveld.


Stadsontmoeting Zeggenschap in samenwerking met Club Cele.

Met al deze input hebben we een visie op zeggenschap ontwikkeld. Deze visie is medio 2018 vastgesteld en verwerkt in het koersdocument Groei en Geluk. De visie is vertaald in de publicatie “Minder wij, meer jullie; zeggenschap begint met luisteren” en wordt gedeeld onder stakeholders. In het najaar van 2018 zijn we gestart met de voorbereidingen voor een Raad van Kinderen, om ook hen zeggenschap te geven over onze aanpak op wonen.