Jaarverslag 2018
Organisatie en processen

Implementatie primair systeem
Het primair systeem First NOA wordt sinds 1 januari 2019 niet meer onderhouden door leverancier NCCW. Daarom was het zaak dit systeem, waarmee we sinds 2007 werkten, tijdig te vervangen. Na een uitgebreid selectietraject in 2017 hebben we Dynamics Empire van softwarebedrijf cegeka-dsa gekozen als nieuw primair systeem. De implementatie van Dynamics Empire ging in september 2017 van start onder de projectnaam Het Glazen Huis.

Het primair systeem ondersteunt ons bij nagenoeg alle processen. De belangrijkste doelstelling van de implementatie van Dynamics Empire was het veiligstellen van de continuïteit van de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd biedt Dynamics Empire mogelijkheden tot verbetering van klantwaarde, medewerkerstevredenheid en efficiency.

We hebben de implementatie daarom ook aangegrepen om te werken aan het verbeteren van onze klant- en bedrijfsprocessen. Uitgangspunt is de Best Practice (procesuitwerkingen en systeeminrichting) van Dynamics Empire. Waar deze Best Practice-inrichting niet paste, hebben we aan de hand van baten, kosten en tijd een afweging gemaakt of het deltaWonen-proces dan wel de systeeminrichting werd bijgesteld.

Voor het implementatieproject Het Glazen Huis hebben we een projectorganisatie ingericht waarbij procesexperts een cruciale spilfunctie vervulden. Zo werd eigenaarschap succesvol in de praktijk gebracht en werd de lijnorganisatie optimaal betrokken bij de implementatie. Door een gedegen planning, strakke sturing en goede samenwerking konden we op 22 juni 2018 live gaan. Zo is ruim vóór de absolute deadline van 31 december de prolongatie voor de maand juli 2018 al succesvol in het nieuwe primair systeem uitgevoerd. Op 31 december 2018 konden we een langdurige samenwerking met NCCW met een gerust hart formeel afsluiten.