Jaarverslag 2018
Organisatie en processen

Lean: Onze Manier Van Werken
Het jaar 2018 stond in het teken van het implementeren van het nieuwe primair systeem. De lean-methode Onze Manier Van Werken is in dit traject verder geprofessionaliseerd en ingevoerd als bedrijfsstandaard. Op basis hiervan worden processen en de risico’s die we daarbij lopen, uitgewerkt. Daarnaast zijn meerdere medewerkers betrokken bij het maken en gebruiken van procesdocumenten. Het algehele kennisniveau is hiermee verbreed.

Ook hebben de betrokken medewerkers de veranderingen en de gevolgen vanuit het nieuwe systeem op een procesgerichte manier geanalyseerd en geoptimaliseerd. De dag- en weekstarts hadden hierin een grote bijdrage. Hiermee zijn mooie stappen gezet in het vergroten van eigenaarschap en talentontwikkeling.


Lean oorkonde tijdens interne succesviering.

Daarnaast hebben we na een zorgvuldige selectie en analyse Mavim als procesmodelleersysteem in gebruik genomen. In Mavim kunnen medewerkers allerlei relevante procesdocumentatie gestructureerd vastleggen. Naast het procesdocument zelf betreft dit aanverwante zaken als werkinstructies en procedurebeschrijvingen. Het systeem is ingericht volgens de structuur en opbouw van het deltaWonen procesmodel. Hierbij hebben we zoveel mogelijk aangehaakt bij het branchebrede CORA-procesmodel.

Interne Succesviering
De lean-werkmethode biedt medewerkers en afdelingen mogelijkheden om processen beter in te richten en verbeteringen door te voeren. Elk kwartaal inventariseren we welke processen we daardoor kunnen verbeteren. Iedere procesverbetering is een succes en dat vieren we eens per kwartaal met alle medewerkers tijdens de zogenaamde successenviering.